Vlinders in mijn tuin (e.o.)

Op deze pagina staat een aantal plaatjes van vlinders die ik de afgelopen jaren heb gefotografeerd. Meestal werden ze in mijn tuin aangetroffen, maar een aantal ben ik ook op wandelingen tegengekomen. Zodra ik een soort kan fotograferen, die nog niet is opgenomen, wordt de verzameling uitgebreid. Een grotere afbeelding kan men bekijken door te klikken op de betreffende foto. Van sommige soorten is meer dan één foto opgenomen, soms om ook de onderkant te laten zien, soms omdat er variatie optreedt tijdens de seizoenen en soms alleen maar omdat ik het een aardige foto vind! Voor zover die mij bekend is wordt de (Nederlandse) naam van de vlinder vermeld. Omdat ik geen echte vlinderkenner ben, is het niet zeker dat alle namen correct zijn. Ik stel e-mailtjes, die wel de juiste naam vermelden, dan ook erg op prijs. Het adres is (bv.) jpg.jansen@hccnet.nl.

Dank zij de heer Han Klein Schiphorst van de Vlinderstichting zijn op 30 augustus 2007 enkele namen van vlinders gecorrigeerd. 

Fouragerende atalanta (samengeklapte vleugels) Atalanta Atalanta Bont zandoogje Bont zandoogje Bont zandoogje op blad Dagpauwoog Distelvlinder Zwartspriet dikkopje Zwartspriet dikkopje Gehakkelde aurelia Gehakkelde aurelia (samengeklapt) Gewone bandspanner Groot koolwitje Grote koolwitjes Klein geaderd witje Kleine vos Knollewitje Knollewitje Koevinkje Twee koevinkjes Koninginnepage Koninginnepage Landkaartje (zomergeneratie) Landkaartje Landkaartje Lieveling Oranje zandoogje Oranje zandoogje vuurvlindertje Vuurvlindertje Boomblauwtje Boomblauwtje Citroenvlinder Doorzonde citroenvlinder Roesje nog een koninginnepage Taxusspikkelspanner

Dagpauwoog Dennepijlstaart

Wil je meer van vlinders te weten komen neem dan contact op met